Min hud i min ydre og indre krop.

Min egen hud i min indre og ydre krop har jeg ubevidst passet bedre på, end min følelserne i mig.

Det har altid været vigtig for mig uden egentligt rigtigt at vide baggrunden, for at passe på min hud. Jeg har bare altid følt, hvor dejligt følelsen var at have en blød og fin hud. Jeg kan stadig huske følelsen, hvor lækkert det giver, det at passe på sin hud fra et kærlig og et lyksalighed sted i mig.

Jeg var meget tiltrukket af, at spise meget farverige grøntsager, uden at vide baggrunden for, hvor vigtig det er vores hud. Det var vigtigt for mig at bruge cremer og skønhedsprodukter uden kemi.

Senere da min viden blev bygget oven på, og jeg fik en viden om, hvor vigtigt det er at passe på sin hud fra, hvor vi er unge til vores egen menopause. Hvor vores kønshormoner daler. De spiller en hel del, for vores hud. Så kan jeg i dag takke mig selv for, det jeg har gjort for min hud.

Med alderen bliver disse hormonelle udsving mere tydelige. Hormonelle udsving afspejles på huden som papiller, dehydrering, mere fedtet talg, tørhed, tab af elasticitet, rynkeudvikling, øget inflammation eller en kombination af disse.

Kønshormonet østrogen spiller en afgørende rolle i hudens generelle sundhedstilstand. Østrogen er eksempelvis forbundet med øget kollagen produktion, hudens tykkelse, hudens hydrering, sårheling og forbedret barrierefunktion.

Nylige forskningsresultater har fremhævet huden som et vigtigt perifert nervesystem, der er tæt forbundet til centrale stress funktioner. Hudens endokrine ”evne” er på denne måde med til at opretholde kroppens homeostase, hvilket man med fordel kan udnytte ifm. terapeutiske strategier.

Forskellige hormoner påvirker således hudens struktur, fx ved gentagende og langvarig brug af forskellige syntetiske kortison midler. De hormoner, der er involveret som vigtige for opretholdelse af hudens struktur, er tyroxin, kortisol og østradiol. Mangler der eller overdreven produktion kan det skyldes, afvigelser i funktionen af den naturlige stressakse, binyrerne, skjoldbruskkirtlen eller æggestokke.

Foruden de kønshormoner, som allerede er nævnt, så producerer huden som et endokrine organ også andre hormoner til eget brug, herunder skjoldbruskkirtelhormoner, stresshormoner som kortisol og hjerne-relaterede kemiske budbringere (neurotransmittere) som melatonin og serotonin.

Både østrogen og progesteron er generelt gode for huden. Dette er grunden til, at man har en klarere hud midt i ens cyklus, hvor disse hormonniveauer er høje. Af samme grund kan man opleve mere akne under den præmenstruelle periode, når de samme hormonværdier falder. Man kan til dels forbedre akne ved at understøtte progesteron og stabilisere østrogen.

Hudens mikrobiom har stor betydning for vores velvære. Huden er koloniseret af et varieret miljø med adskillige mikroorganismer som vira, bakterier, svampe og hudmider. Mange af disse mikroorganismer er harmløse – eller endda gavnlige for deres vært – da de i nogle tilfælde kan udfylde vitale funktioner, som det menneskelige genom ikke selv har udviklet. Disse symbiotiske mikroorganismer varetager en bred vifte af et system i huden og beskytter således mod invasion af flere patogene eller skadelige mikroorganismer.

Den energiske del i vores hud har stor betydning for, hvordan vores mikrobiom inde i kroppen har det., især i vores lunger og tarmsystem. I kinesisk medicin manifesterer dette i vores ydre fra vores lunger og fordøjelsessystem.

Vi kan gå et spadestik dybdere ved hjælp af en Dutchtest, DNA health og Dna skin, for at få analyseret, hvordan vores hormonbalance påvirker vores hudceller.

Ydereligere oplysninger og booking til et hormonterapeutisk for løb for huden og få dig analyse, se her

De produkter jeg bruger lige nu, er produkter fra Doterra’s skønhedspleje. De lever op til min livsstil, som rene naturprodukter uden kemi, De få mig til føle mig smuk og støttet fra naturen. Så lever produkterne op til, at det er godt for jorden og støtter mennesker i verden og deres familier.

Kh Anneh-Mynte.
 
DoTERRA SPA Detoxifying Mud Mask er en naturlig lermaske.
  


DoTERRA SPA Detoxifying Mud Mask er en naturlig lermaske, der giver rensende og afgiftende fordele, mens den reducerer forekomsten af porer, fine linjer og rynker  Læse mere her.
doTERRA Essential Skin Care
doTERRA Essential Skin.   Care en familie af hudplejeprodukter designet til at imødekomme alle dine anti- aging, hudpleje behov og hjælpe med at holde din hud føles og se ung, sund og smuk ud ved at maksimere den naturlige kraft af æteriske olier. Se mere her.

 
HD Clear skincare for vanskelige hudtyper.
 
HD Clear forbedrer urolig hud ved at kontrollere overaktive talgkirtler , forbedre hudens tekstur, berolige irriteret hud og hjælpe med cellefornyelse. De æteriske olier i HD Clear er opløselige gennem lipider i huden, hvilket giver mulighed for perfekt absorption og effektivitet. HD Clear til vanskelige hudtyper for Eksem,Akne, Rosacea.
 
Måske vil du også synes om...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *